BEN OK ‘Innovatieve leervormen’

Werkgroep innovatieve leervormen:

De werkgroep is vanuit een brainstormsessie gekomen tot het ontwikkelen van VR-filmpjes voor bij- en nascholing. Binnen de vijf ziekenhuizen is onderzoek verricht naar onderwerpen voor bij- en nascholing onder het OK personeel. Hieruit is een top 3 gerold. Waaruit een onderwerp voor de anesthesie, chirurgie en recovery tot stand is gekomen.

Daarnaast is er onderzoek verricht hoe een VR-filmpje tot stand komt. Hiervoor heeft de werkgroep een bezoek gebracht aan Fontys. Fontys heeft ons een mooie en interessante workshop gegeven. Waardoor de werkgroep enorm enthousiast is geworden om dit verder te ontwikkelen binnen de OK.  Hieruit werd duidelijk dat het schrijven van het script enorm belangrijk is voor een goede basis.

Momenteel is de werkgroep een VR-filmpje aan het schrijven voor de chirurgie, anesthesie en sinds 1 januari 2023 ook voor de recovery. Het streven is om voor eind 2023 de eerste VR-filmpjes geregisseerd te hebben. Zodat we deze in begin 2024 kunnen uitrollen binnen de BEN-OK ziekenhuizen.