Webinar 19-03-2024 Faciitis necroticans

De vierde editie van het Anesthesie/Recovery webinar, met als onderwerp Fasciitis Necroticans, was alweer een groot succes.

Met maar liefst 154 inschrijvingen was er een groot (virtueel) publiek, en zowel de anesthesiemedewerkers en recovery verpleegkundigen, als de operatieassistenten waren goed vertegenwoordigd.

De presentaties werden verzorgd door Dr Erwin van der Linden (anesthesioloog) en Dr Siebe de Boer (trauma- en longchirurg). 

Dr van de Linden gaf ons aan de hand van een casus een goed overzicht over het ziektebeeld Fasciitis Necroticans en het plan van aanpak hierbij. We onthouden dat het stellen van de juiste diagnose belangrijk is en dat snelheid de sleutel is in de behandeling van de aandoening.
Dr Siebe de Boer ging dieper in op de diagnosestelling, de behandeling, het verloop van de ziekte en de outcome. En zoals het een goede chirurg betaamd met het passende beeldmateriaal!

Door deze 2 specialisten samen te brengen, mochten we getuige zijn van een boeiende, veelzijdige les over de -gelukkig zeldzame- NWDI’s (Necrotiserende Weke Delen Infecties).

Kon je er niet bij zijn, en lijkt het je leuk om dit Webinar ook te bekijken? Dit is binnenkort mogelijk, ga dan naar “Webinars terugkijken” op onze website en geniet van de show!